dimarts, 4 de juny del 2013

QUICHE DE BOLETS AMB THERMOMIX

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

PER A LA PASTA BRISA
300g de farina
125g de mantega
70g d’aigua
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de llevat Royal
NOTA:
Amb aquestes quantitats s’obté una massa per a folrar 2 motlles de 26 cm de diàmetre.

PEL FARCIT:
150g de formatge Gruyère
100g de bacon
25g de bolets
30g d’oli
250g de llet
30g de farina
30g de mantega
1 raig d’oli
3 ous
50 g de nata o llet evaporada
sal
pebre


PREPARACIÓ

  1. Per a la pasta brisa: posar tots els ingredients al vas amb el mateix ordre que s’indica a la recepta. Programar 15 seg., vel. 6.
  2. Un cop preparada la pasta brisa, deixar-la reposar uns 30 min a la nevera. Tot seguit estirar-la i folrar el motlle. Posar-ho al forn prèviament calent a 180ºC durant uns 15 min.
  3. Mentre es cou la base de la quiche, es prepara el farcit.
    Posar el formatge a trossos i programar 10 seg., vel. 10. Reservar.
    Tot seguit posar el bacon i trossejar 4seg., vel. 5. Afegir els bolets prèviament hidratats (posar-los entre una i dues hores en aigua tèbia) i els 30g d’oli. Programar 6 min., temp.100ºC, vel. 1. Treure-ho i reservar.

  4. Sense rentar el vas, posar la llet, la farina, la mantega, el raig d’oli, sal i pebre i programar 4 min., temp 90ºC, vel. 3. Al acabar afegir el formatge i després els ous. Barrejar 6 seg., vel. 5. Incorporar la nata i rectificar de sal.
  5. Tot seguit posar la preparació de bacon i bolets sobre la base de la tarta i a continuació tirar per sobre el contingut del vas.
    Introduir en el forn prèviament calent a 180ºC durant uns 25 min aprox.

QUICHE DE BOLETS



Sabieu que...
La paraula quiche, de la paraula Küeche del fràncic lorenès, prové de la paraula del fràncic kok, i com coca, té les mateixes arrels que l'anglès cake, o l'alemanya Kuchen. Aquesta paraula, kuchen, va passar a la llengua que es parlava a la regió francesa de Lorena, de la qual és originària aquesta preparació. La Lorena és fronterera amb Alemanya. L'expressió quiche lorraine apareix escrita per primer cop l'any 1605,[1] però encara no estava guarnida amb cap ingredient. La cansalada i la ceba (ingredients que típicament també guarneixen una coca fina molt típica del nord de França i a Alemanya, la flamenkuche, que també té nata) no es van incorporar fins al segle XIX, i les altres variants fins al segle XX. (redacció obtinguda de Viquipèdia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada